E-ISSN: 2587-0351 | ISSN: 1300-2694
Osteonecrosis of A Vertebral Body: Kummell’s Disease Case Report and Review Of The Literature [Van Med J]
Van Med J. 2020; 27(3): 362-366 | DOI: 10.5505/vtd.2020.92668

Osteonecrosis of A Vertebral Body: Kummell’s Disease Case Report and Review Of The Literature

Birol Özkal
Department. of Neurosurgery, Alanya Alaaddin Keykubat University School of Medicine, Antalya, Turkey

Post-traumatic osteonecrosis of the vertebra was first described in 1895 by the German surgeon Hermann Kummell. This disease characterized by the development of kyphotic deformity in the spine was identified prior to the emergence of radiography. The most widely accepted hypothetical pathophysiology is avascular osteonecrosis. Affected vertebrae is usually seen in the thoracolumbar region extending from T8 to L2. This disease is seen rare in the lumbosacral region. The primary aims of surgical treatment of Kummell’s disease are neural decompression, stabilization and normal sagital balance of the spinal column. It can be treated by anterior reconstriction, posterior stabilisation, kifoplasty ve vertebroplasty. In this report, We review the clinical features and the diagnostic tools of Kummell’s disease and also treatment options accompanied by a case report with kummel disease in L5 spine.

Keywords: Osteonecrosis, Kummell’s disease, lumbosacral region

Vertebra Korpusunun Osteonekrozu: Kummell Hastalığı Vaka Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi

Birol Özkal
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Beyin ve sinir cerrahisi Ana Bilim Dalı, Antalya

Vertebranın post travmatik osteonekrozu ilk olarak 1895 yılında alman cerrah Herman Kummell tarafından tanımlanmıştır. Omurganın kifotik deformitesi ile karakterize bu hastalık radyografi ortaya çıkmadan önce tanımlanmıştır. Avasküler nekroz en yaygın kabul edilen patofizyolojik hipotezdir. Vertebraya etkisi genellikle T8’den L2 ye kadar torakolomber bölgede gözlenir. Bu hastalık nadiren lumbosakral bölgede yer alır. Kummell hastalığının cerrahi tedavisindeki ana amaç nöral dekompresyon omurganın normal sagital dengesi ve stabilizasyonudur. Anterior rekonstriksiyon, posterior stabilizasyon, kifoplasti ve vertebroplasti ile tedavi edilebilir. Bu makalede Kummell hastalığının tanı araçlarını klinik özelliklerini ve aynı zamanda tedavi seçeneklerini L5 vertebrada kummel hastalığı olan bir vaka eşliğinde gözden geçireceğiz.

Anahtar Kelimeler: Osteonekroz, Kummell hastalığı, lumbosakral bölge

Birol Özkal. Osteonecrosis of A Vertebral Body: Kummell’s Disease Case Report and Review Of The Literature. Van Med J. 2020; 27(3): 362-366

Corresponding Author: Birol Özkal, Türkiye
Manuscript Language: English
LookUs & Online Makale